Mâncare de Fasole cu Cârnați și Costiță – Deliciu Culinar din: fasole boabe, carnati afumati, costita afumata, ceapa, usturoi, ardei, boia de ardei, sare, piper, marar. Această mâncare de fasole cu cârnați și coștiță este un exemplu clasic al bucătăriei românești tradiționale. Ingrediente: 500g fasole boabe 300g cârnați afumați 200g coștiță afumată 1 ceapă […
Costita afumata cu cartofi
PrinteazaCostita afumata cu cartofi din: cartofi, costita afumata, usturoi, ulei, lapte, faina, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 300 g costiţă afumată
- 2 căţei de usturoi
- 4 linguri ulei
- 1 cană cu lapte
- 3 linguri fănă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Costita afumata cu cartofi: Cureţi cartofii şi i pui la fiert în apă cu sare şi când sunt gata îi scurgi, îi tai felii pe lungime şi îi dai deoparte. Cureţi apoi usturoiul şi freci cu el pereţii unei cratiţe.
Tai felii costiţa şi aşezi un rând de felii de cartofi, unul de costiţă până termiri cu un strat de cartofi.
Pregăteşti apoi sosul: amesteci bine uleiul cu laptele şi făina, potriveşti de sare şi piper, îl torni peste cartofi şi dai vasul la cuptor pentru 25 de minute.
Poftă bună!
Cartofi cu dovlecei si costita afumata la cuptor
Cartofi cu dovlecei si costita afumata la cuptor din: cartofi, dovlecei, ceapa, usturoi, rosii, costita afumata, sare, piper, cimbru, ulei de masline, vin alb, boia dulce. Ingrediente: 500 g cartofi 2 dovlecei 1 ceapă 1 căpăţână de usturoi 1 borcan roșii cherry (sau 4-5 roșii coapte) 200 g costiță afumată sare, piper 1 linguriţă cimbru […]
Rulouri din costita afumata cu ficatei de pui
Rulouri din costita afumata cu ficatei de pui din: costita afumata, ficatei de pui, piper, scobitori. Ingredinte: 1/2 kg. costita afumata 1/2 kg. ficatei de pui piper scobitori Mod de preparare Costita se taie in felii subtiri, de aprox. 1/2cm. Ficateii spalati se taie in doua si se pun pe cite o felie de […]
Sarmalute de porc cu costita din: carne de porc, orez, praz, cimbru, ceapa, sare, piper, varza, costita. Ingrediente: 500 g carne de porc 100 g orez piper foi de dafin costita cimbru 2 cepe potrivite 1 fir de praz varză murată Mod de preparare: Se taie ceapa cubuleţe, iar prazul, rondele subţiri. Se căleşte puţin jumătate […]