Costita afumata cu varza
PrinteazaCostita afumata cu varza din: costita afumata de porc, varza murata, untura, rosii in bulion, dafin, sare, piper, ceapa.
- 1/2 kg costiţă afumată de porc
- 1 varză murată de 2 kg
- 2 linguri cu untură
- 2-3 roşii în bulion sau 2-3 linguri cu bulion
- 2 foi de dafin
- sare
- piper boabe
- 2 cepe
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de stratul de fum trecând cu lama cuţitului peste şorici şi slănină, apoi lăşaţi-o în apă călduţă pentru 2 ore.
Ştergeţi cu şerveţele, tăiaţi-o felii subţiri. Spălaţi varza, tăiaţi-o în sferturi şi lăsaţi-o într-un vas mare acoperită cu apă rece pentru 1/2 oră, apoi scurgeţi-o în sită şi tocaţi-o fâşii subţiri fiecare bucată.
Strângeţi varza într-o cratiţă mare în care aţi topit 2 linguri ciTuntură. Lăsaţi să fiarbă la foc mic 1/4 oră, amestecaţi cu lingura de lemn pentru a nu se prinde de cratiţă. Faceţi focul mai tare.
Curăţaţi şi tocaţi cepele, tăiaţi-le peştişori şi puneţi-le să fiarbă cu varza. Adăugaţi tot acum: bulionul desfăcut în apă caldă, foile de dafin, piperul boabe şi puţină sare.
Lăsaţi să fiarbă acoperit 1/2 oră, dar umblaţi cu lingura în mâncare mai des.
Puneţi peste varză feliile de costiţă şi lăsaţi să fiarbă încă 1/2 oră în cuptor la foc potrivit.
Serviţi mâncarea caldă, cu pâine de casă ori cu mămăligă lângă vin roşu.
Pofta buna!