Scoici cu Sos de Smantana si Ciuperci: sunt o sursa excelenta de proteine de inalta calitate, esentiale pentru repararea si dezvoltarea muschilor. Scoicile sunt bogate in zinc, care sprijina functia imunitara, si seleniu, care protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ. Ciupercile adauga fibre, vitamine din complexul B si minerale precum seleniul, care contribuie la sanatatea generala […]
Costita afumata cu fasole boabe
PrinteazaCostita afumata cu fasole boabe din: fasole boabe, costita afumata, morcovi, ceapa, pastarnac, bulion, tarhon, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 1/2 kg fasole boabe (albă sau pestriţă)
- 300 g costiţă afumată
- 2 morcovi
- 1 cceapă
- 1 păstămac
- 2 linguri cu bulion de roşii
- 2 linguri cu tarhon uscat
- sare
- piper boabe
- 2-3 linguri cu ulei
Mod de preparare:
Costita afumata cu fasole boabe: Alegeţi fasolea bob cu bob, spălaţi în apă rece şi lăsaţi să se înmoaie acoperită cu apă timp de 8-10 ore. Aruncaţi apa şi umpleţi oala în care a stat fasolea cu altă apăl rece.
Puneţi oala pe foc, lăsaţi să clocotească apa şi schimbaţi cu 2 litri apă recee după ce aţi aruncat apa fiartă. Fierbeţi fasolea acoperită 1/2 oră, adăugaţi păsstâmacul tăiat în 2-3 felii, lăsaţi să fiarbă încă 1 oră cu vasul acoperit.
Curăţaţi cea]ipa şi morcovii, tăiaţi julien şi căliţi în ulei cald. După 10 min stingeţi cu 1 pahar de £apă caldă în care aţi pus bulionul de roşii. Acum puneţi piperul şi frunzele de tarhhon, acoperiţi tigaia şi lăsaţi să fiarbă 10 min.
Răsturnaţi legumele călite peste fascole. Săraţi şi lăsaţi să fiarbă 5-6 min împreună.
Tăiaţi costiţa felii, rumeniţi feliiiile în tigaie fără grăsime, puneţi costiţa peste fasole şi mai fierbeţi 10 min.
Serviţi mâncarea cu salată de varză murată sau de gogoşari, cu pâine neagră de ccasă şi vin alb.
Poft buna!
Scoici cu Sos de Smantana si Ciuperci