Costiţă de calcan
PrinteazaCostita de calcan din: costite de calcan, burta de peste, frunze de sfecla, faina, pulpa de rosii, bere blonda, rozmarin, ierburi aromatice, pecorino, slanina, supa de peste, usturoi, ulei extravirgin de masline si sare.
Ingrediente:
- 4 costiţe de calcan de 150 g fiecare (scoase din doi calcani de 2,5 kg fiecare)
- 300 g burtă de peşte-călugăr
- 300 g frunze de sfeclă
- 200 g făină
- 100 g pulpă de roşii proaspătă
- 1 dl bere blondă
- 3 g ace de rozmarin tocate
- 15 g ierburi aromatice tocate (cimbrişor, maghiran şi fenicul sălbatic în părţi egale)
- 15 g pecorino ras (brânză veche de oaie şi de capră)
- 30 g slănină
- 5 linguri de supă de peşte
- 1 căţel de usturoi
- ulei extravirgin de măsline
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi frunzele de sfeclă, daţi-le în clocotîn apă cu sare, scurgeţi-le când sunt încă tări şi răciţi-le sub un jet de apă rece.
Călite câteva clipe într-o tigaie cu un fir de ulei aromat cu căţelul de usturoi.
Preparaţi o cocă subţire, amestecând făina cu bere, rozmarin tocat şi un praf de sare. Sărati costiţele de calcan, căliţi-le într-o tigaie cu un fir de ulei, apoi lăsaţi-le să se răcească Treceţi-le prin coca subţire şi prăjiţi-le în tigaie până se rumenesc.
Treceţi-le într-o tavă şi băgaţi-le în cuptorul încins la 200°C câteva minute, până când temperatura internă a costiţelor va ajunge la 60°C.
Curăţaţi bine burta, spălaţi-o şi fierbeţi-o 30-40 de minute, apoi tăiaţi-o fâşioare. Mixaţi slănina cu ierburile aromatice tocate, puneţi compoziţia într-o tigaie şi rumeniţi burta.
Adăugaţi supa şi roşiile, şi lăsaţi să fiarbă 10 minute.
Potriviţi de sare, luaţi de pe foc tigaia şi adăugaţi pecorino. Aşezaţi pe farfurii burta şi sfecla călite, deasupra costiţele şi ornaţi cu o fâşiuţă de piele de calcan prăjită.
Costiţă de calcan
Poftă bună!