Costiţă cu bere
PrinteazaCostiţă cu bere
- 5 costiţe de vită
- 250 g bacon
- două cepe
- o sticlă de bere neagră
- două ceşti de supă de vită
- 250 g sos de roşii
- două de linguri de ulei
Preparare:
Curăţaţi carnea de grăsime. Peste carne presăraţi o linguriţă de sare şi un vârf de cuţit de piper. Turnaţi cam două linguri de ulei într-o cratiţă cu fundul gros şi puneţi-o pe foc. Când uleiul este încins, adăugaţi costiţele.
Deoarece acestea lasă grăsime, aveţi grijă să vărsaţi din când în când surplusul de ulei din cratiţă. După ce s-au rumenit, costiţele trebuie scoase din ulei.
Tăiaţi şunca în două, iar apoi puneţi-o în cratiţă cam cinci minute. Tot în cratiţă puneţi ceapa tăiată solzişori. Se lasă să stea până când se căleşte (aproximativ cinci minute). Urmează sosul de roşii, supa, berea şi frunzele de dafin, care trebuie lăsate la fiert.
Nu uitaţi să amestecaţi bine! Adăugaţi costiţele rumenite. Acoperiţi cratiţă cu un capac şi băgaţi-o la cuptor cam două ore. Este recomandabil ca după o oră să ridicaţi capacul şi să întoarceţi costiţele de pe o parte pe cealaltă.
Acoperiţi cratiţă din nou şi puneţi-o la loc, la cuptor. Când carnea este gata, închideţi cuptorul, adunaţi grăsimea de deasupra, scoateţi frunzele de dafin şi adăugaţi sare dacă este necesar. Serviţi costiţele îmbăiate în sos.
Pofta buna!