Costita cu fasole alba
PrinteazaCostita cu fasole alba
- 400 g fasole
- 300 g costiţă
- 3 cepe
- salată de sezon
- sare
Pentru rantaş :
- grăsime
- făină
Mod de preparare:
Alegem fasolea (de preferinţă lunguiaţă), o spălăm şi o muiem din ajun în apă rece. O punem la fiert, observand ca apa să fie de trei degete deasupra fasolei. Lăsăm să fiarbă. Cand începe să clocotească, o strecurăm, aruncăm apa şi o umplem cu apă clocotită. Cand fasolea este aproape gata, dăm sare.
Incingem tare grăsime într-o cratiţă, punem puţină făină şi prăjim bine. Adăugăm ceapă tocată mărunt şi prăjim pana se îngălbeneşte. Stingem cu zeama de fasole şi lăsăm să fiarbă sosul în clocote mari, 10 minute. Apoi îl turnăm peste fasolea aproape gata şi lăsăm să fiarbă împreună.
Prăjim într-o tigaie, în grăsime, costiţele pe o parte şi pe alta şi le servim împreună cu fasolea şi cu salată de sezon.
Pofta buna!