Costita cu fasole alba

Printeaza

Costita cu fasole alba

Ingrediente:Costita cu fasole alba

  • 400 g fasole
  • 300 g costiţă
  • 3 cepe
  • salată de sezon
  • sare

Pentru rantaş :

  • grăsime
  • făină

Mod de preparare:

Alegem fasolea (de preferinţă lungu­iaţă), o spălăm şi o muiem din ajun în apă rece. O punem la fiert, observand ca apa să fie de trei degete deasupra fasolei. Lăsăm să fiarbă. Cand începe să clocotească, o strecurăm, aruncăm apa şi o umplem cu apă clocotită. Cand fa­solea este aproape gata, dăm sare.

Incingem tare grăsime într-o cratiţă, punem puţină făină şi prăjim bine. Adău­găm ceapă tocată mărunt şi prăjim pana se îngălbeneşte. Stingem cu zeama de fa­sole şi lăsăm să fiarbă sosul în clocote mari, 10 minute. Apoi îl turnăm peste fa­solea aproape gata şi lăsăm să fiarbă îm­preună.

Prăjim într-o tigaie, în grăsime, costi­ţele pe o parte şi pe alta şi le servim îm­preună cu fasolea şi cu salată de sezon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.