Costita cu napi
PrinteazaCostita cu napi din: costita, ceapa, napi, ghimbir, sare, piper, vin.
- 500 g costiţă
- 2 linguri ceapă verde chinezească
- 250 g napi
- 1 linguriţă rădăcină de ghimbir
- 1 linguriţă sare
- 10 boabe piper chinezesc
- 1 linguriţă glutamat de sodiu
- puţin piper măcinat
- 1 lingură vin
Mod de preparare:
Costiţa se taie bucăţi şi se pune într-o oală de aluminiu, napii se taie în bucăţi (de circa 3 x 1 x 0,5 centimetri), ceapa pe lungime şi ghimbirul felii.
Se pune costiţa pe foc, adăugându-se două părţi apă rece (la una de costiţă).
Se lasă să dea în clocot, se înlătură spuma, se dă focul la mic şi se adaugă ceapa, ghimbirul, sarea, vinul, piperul măcinat şi boabele de piper.
Se acoperă şi se lasă să fiarbă circa două ore. Se lasă să dea în clocot feliile de nap, într-o altă oală, apoi se trece focul mic şi se lasă să fiarbă, până când sunt bine făcuţi.
Se tăvălesc prin glutamat de sodiu şi se servesc, alături de costiţă.
Pofta buna!