Costita cu napi

Printeaza

Costita cu napi din: costita, ceapa, napi, ghimbir, sare, piper, vin.

Ingrediente:Costita cu napi

  • 500 g costiţă
  • 2 linguri ceapă verde chinezească
  • 250 g napi
  • 1 linguriţă rădăcină de ghimbir
  • 1 linguriţă sare
  • 10 boabe piper chinezesc
  • 1 linguriţă glutamat de sodiu
  • puţin piper măcinat
  • 1 lingură vin

 

Mod de preparare:

Costiţa se taie bucăţi şi se pune într-o oală de aluminiu, napii se taie în bucăţi (de circa 3 x 1 x 0,5 centimetri), ceapa pe lungime şi ghimbirul felii.

Se pune costiţa pe foc, adăugându-se două părţi apă rece (la una de costiţă).

Se lasă să dea în clocot, se înlătură spuma, se dă focul la mic şi se adaugă ceapa, ghimbirul, sarea, vinul, piperul măcinat şi boabele de piper.

Se acoperă şi se lasă să fiarbă circa două ore. Se lasă să dea în clocot feliile de nap, într-o altă oală, apoi se trece focul mic şi se lasă să fiarbă, până când sunt bine făcuţi.

Se tăvălesc prin glutamat de sodiu şi se servesc, alături de costiţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.