Costita cu soia si ghimbir
PrinteazaCostita cu soia si ghimbir din: costita, boabe de soia, vin, malai, zahar, sos de soia, ceapa, sare, ghimbir, piper.
- 500 g costiţă
- 1/3 linguriţa glutamat de sodiu
- 1 lingură boabe fermentate de soia
- 1 lingură vin
- 1 lingură mălai (dizolvat în 2 linguri apă)
- 2/3 lingură zahăr
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură ceapă verde (chinezească) tocată
- 1/3 linguriţă sare
- 2 linguri rădăcină de ghimbir tocată
- piper
Mod de preparare:
Se taie costiţa felii şi se aşază într-o oală mică, de aluminiu. Se mărunţesc boabele de soia fermentată.
Se amestecă costiţa cu boabele şi sosul de soia, sarea, glutamatul de sodiu, zahărul, ceapa verde, ghimbirul, piperul şi patru linguri de apă. Se lasă împreună două ore.
Se acoperă costiţa cu mălaiul cu apă şi se pune conţinutul în două castroane. Se acoperă cele două castroane cu capace şi se lasă timp de două ore sub abur.
Pofta buna!