Costiţă de porc cu broccoli

Printeaza

Costiţă de porc cu broccoli

Costiţă de porc cu broccoli

Ingrediente:

  • un kilogram de costiţă de porc cu şorici
  • o varză roşie mai mare
  • 500 g broccoli
  • 5 roşii
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • două frunze de dafin
  • 250 ml borş
  • o legătură de mărar
  • o lingură de sare
  • piper
  • ardei iute
  • mălai

Preparare:

Varza se curăţă de frunzele veştede, se spală, se taie în jumătate, se toacă mărunt şi se pune la călit în 200 ml ulei încins. Se adaugă două căni de apă, borşul şi se lasă la fiert, ames-tecînd din cînd în cînd.

Cînd varza este fiartă pe jumătate se presară sare, piper după gust şi se adaugă frunzele de dafin.

Se pun roşiile spălate şi date pe râzătoare, se mai toarnă o cană de apă şi se lasă să fiarbă pînă cînd s-a înmuiat varza. Se presară mărarul tocat, se amestecă şi se lasă să se răcească puţin.

Broccoli se fierbe, se scurge de apă şi se taie în bucăţi mai mici. Costiţa de porc se prăjeşte în uleiul rămas, se scoate pe o farfurie şi se condimentează.

Se stropeşte o tavă cu ulei, se toarnă varza amestecată cu bucăţile de broccoli, iar deasupra se pune costiţa. Se introduce în cuptor şi se ţine circa 25 de minute.

Costiţă de porc cu broccoli.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Broccoli mi se pare cea mai indicate garniture pentru fripturi. N-am mai mancat de mult costita de porc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.