Costiţă de porc cu broccoli
PrinteazaCostiţă de porc cu broccoli
Ingrediente:
- un kilogram de costiţă de porc cu şorici
- o varză roşie mai mare
- 500 g broccoli
- 5 roşii
- 250 ml ulei de floarea soarelui
- două frunze de dafin
- 250 ml borş
- o legătură de mărar
- o lingură de sare
- piper
- ardei iute
- mălai
Preparare:
Varza se curăţă de frunzele veştede, se spală, se taie în jumătate, se toacă mărunt şi se pune la călit în 200 ml ulei încins. Se adaugă două căni de apă, borşul şi se lasă la fiert, ames-tecînd din cînd în cînd.
Cînd varza este fiartă pe jumătate se presară sare, piper după gust şi se adaugă frunzele de dafin.
Se pun roşiile spălate şi date pe râzătoare, se mai toarnă o cană de apă şi se lasă să fiarbă pînă cînd s-a înmuiat varza. Se presară mărarul tocat, se amestecă şi se lasă să se răcească puţin.
Broccoli se fierbe, se scurge de apă şi se taie în bucăţi mai mici. Costiţa de porc se prăjeşte în uleiul rămas, se scoate pe o farfurie şi se condimentează.
Se stropeşte o tavă cu ulei, se toarnă varza amestecată cu bucăţile de broccoli, iar deasupra se pune costiţa. Se introduce în cuptor şi se ţine circa 25 de minute.
Pofta buna!
Broccoli mi se pare cea mai indicate garniture pentru fripturi. N-am mai mancat de mult costita de porc.