Costita de porc cu sos brun
PrinteazaCostita de porc cu sos brun din: costita de porc, vin rosu, boia dulce, supa de legume, faina, unt, rosii, usturoi, amidon, ardei iute, frunze de busuioc, sare, piper.
- 1 1/2 costita de porc
pentru sosul brun:
- 125 ml vin rosu
- 2 linguri boia dulce
- 250 ml supa de legume
- 7 g faina
- 25 g unt
pentru sosul picant:
- 1/2 coserva rosii descojite
- 5 catei de usturoi
- 1 lingurita amidon
- 1 ardei iute rosu
- frunze de busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru sosul brun, amesteci făina cu untul până obţii o pastă fină. Torni jumătate din supa de legume într-o oală, adaugi vinul roşu şi le dai în clocot până când se reduc la jumătate. Apoi, adaugi restul de supă, pasta fină de făină cu unt, boiaua şi amesteci cu telul până se încorporează bine. Mai laşi la fiert 3-4 minute să se îngroaşe un pic sosul.
Pentru sosul picant, dai la blender roşiile descojite, toci busuiocul şi ardeiul iute şi pisezi usturoiul. Adaugi totul peste roşiile pasate, condimentezi cu sare şi amesteci. Pui la foc mic şi când e gata să dea în clocot adaugi amidonul dizolvat în apă.
Amesteci cu un tel şi mai laşi 2 minute, până se îngroaşă un pic sosul. Speli coasta de porc şi o usuci pe şerveţele de bucătărie. O pui pe grătar şi, când e rumenită, o condimentezi cu sare şi piper, după gust. în momentul servirii, ungi coasta, după gust, cu sos brun sau cu sos picant.
Costita de porc cu sos brun
Pofta buna!