Costita dulce-acrisoara
PrinteazaCostita dulce-acrisoara din: costita, zahar, ulei, otet, sos de soia, ceapa, sare, vin, ghimbir, amidon, piper.
- 500 g costiţă
- 3 linguri zahăr
- 2 ceşti ulei de arahide
- 1 lingură oţet
- 1 lingură de sos soia
- 2 linguriţe ceapă verde chinezească tocata
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă ghimbir tocat
- 1 lingură vin
- 2 linguriţe amidon
- 1/3 linguriţă glutamat de sodiu
- piper
Mod de preparare:
Se taie costiţa bucăţi şi se amestecă cu sosul de soia (două treimi de lingură), sare (un sfert de lingură), vin (o jumătate de lingură), puţin glutamat de sodiu, piper şi amidon (două linguri diluate cu două părţi de apă).
Se marinează costiţa cu acest amestec pentru două ore.
Se amestecă acest sos cu ceea ce a mai rămas din sosul de soia, sare, glutamat de sodiu, vin, amidon, ceapă, ghimbir, diluate cu cinci – şase linguri de apă.
Se încinge o tigaie, apoi se adaugă uleiul de arahide şi, după ce s-a încins bine, se adaugă costiţa marinată. Se prăjeşte bine, apoi se scurge uleiul.
Se goleşte tigaia, lăsând doar o lingiură-două de ulei, se adaugă sosul obţinut anterior, după ce uleiul s-a încins, dar nu înainte de a-l amesteca bine.
După ce se îngroaşă, se adaugă costiţa, care se dă prin acest sos (până când sosul se ataşază de carne).
Pofta buna!