Costita inabusita, cu boabe fermentate de soia
PrinteazaCostita inabusita, cu boabe fermentate de soia din: costiţă, glutanat de sodiu, boabe fermentate de soia, vin, mălai, zahăr, sos de soia, ceapă verde (chinezească), sare, rădăcină de ghimbir, piper.
- 500 g costiţă
- 1/3 linguriţă glutanat de sodiu
- 1 lingură boabe fermentate de soia
- 1 lingură vin
- 1 lingură mălai (dizolvat în 2 linguri apă)
- 2/3 lingură zahăr
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură ceapă verde (chinezească) tocată
- 1/3 linguriţă sare
- 2 linguri rădăcină de ghimbir tocată
- puţin piper
Mod de preparare:
Se taie costiţa felii şi se aşază într-o oală mică, de aluminiu. Se mărunţesc boabele de soia fermentată.
Se amestecă costiţa cu boabele şi sosul de soia, sarea, glutamatul de sodiu, zahărul, ceapa verde, ghimbirul, piperul şi patru linguri de apă.
Se lasă împreună două ore. Se acoperă costiţa cu mălaiul cu apă şi se pune conţinutul în două castroane.
Se acoperă cele două castroane cu capace şi se lasă timp de două ore sub abur. Se serveşte imediat.
Pofta buna!