Costita inabusita, cu branza de soia si ceapa verde
PrinteazaCostita inabusita, cu branza de soia si ceapa verde din: costiţă, zahăr, orez, ceapă verde (chinezească), brânză de soia, rădăcină de ghimbir, sos de soia, piper, sare, vin, glutanat de sodiu.
- 500 g costiţă
- 2 linguri zahăr
- 100 g orez
- 3 linguriţe ceapă verde (chinezească) tocată
- 2 bucăţi mici de brânză de soia
- 2 linguriţe rădăcină de ghimbir, tocată
- 1 linguriţă sos de soia
- puţin piper
- 1 linguriţă sare
- 2 linguri vin
- 1/3 linguriţă glutanat de sodiu
Mod de preparare:
Se taie costiţa şi se pune într-o oală mică. Se amestecă brânza de soia cu apă, formând un sos gros.
Se amestecă bine sosul de soia, sarea, glutamatul de sodiu, vinul, zahărul, ceapa verde, ghimbirul şi piperul cu costiţa.
Se lasă două ore.
Se adaugă, amestecând din nou, şi orezul.
Se pune conţinutul astfel obţinut în două castronele, se acoperă şi se pune deasupra aburului pentru două ore.
Pofta buna!