Costita inabusita, cu orez si sos de soia
PrinteazaCostita inabusita, cu orez si sos de soia din: costiţă, vin, orez, zahăr, pastă fermentată dulce, ceapă verde (chinezească), ulei de susan, sos de soia, piper, sare.
- 500 g costiţă
- 1 lingură vin
- 100 g orez
- 2 linguriţe zahăr
- 6 linguri pastă fermentată dulce
- 1 lingură ceapă vercje (chinezească) tocată
- 1 lingură ulei de susan
- 1 lingură sos de soia
- puţin piper
- 1/2 linguriţă sare
Mod de preparare:
Se taie costiţa, şi se lasă la marinat, timp de două ore într-un sos din pastă dulce fermentată, sos de soia, sare, vin, zahăr, ceapă verde, ghimbir, ulei de susan şi piper.
Peste acest amestec se toarnă o jumătate de cană de apă.
Se pune orezul în aceeaşi oală cu sosul şi se amestecă cu costiţa.
Ceea ce rezultă- se împarte în părţi egale, care se pun în două castroane ce se acoperă.
Se pun cele două castroane deasupra aburului încins şi se lasă timp de două ore.
Costita inabusita, cu orez si sos de soia
Pofta buna!