Costita inabusita, cu sos iute
PrinteazaCostita inabusita, cu sos iute din: costiţă, sos soia, orez, sare, sos iute (Sichuan), glutanat de sodiu, vin, zahăr, pastă de chili (ardei iute), ceapă verde chinezească, ulei de arahide, rădăcină de ghimbir.
- 500 g costiţă
- 1 lingură sos soia
- 100 g orez
- 1 1/2 linguriţă sare
- 1 lingură de sos iute (Sichuan)
- 1/2 linguriţă glutanat de sodiu
- 1 lingură vin
- 2 linguriţe zahăr
- 1 lingură pastă de chili (ardei iute)
- 3 linguriţe ceapă verde chinezească, tocată
- 1 lingură ulei de arahide
- 2 linguriţe rădăcină tocată de ghimbir
Mod de preparare:
Se taie costiţa bucăţi. Se amestecă sosul Sichuan şi pasta de chili. Se încinge o tigaie, apoi se pune în ea uleiul de arahide. După ce s-a încins, se adăugă amestecul preparat anterior şi se lasă până când uleiul devine roşu.
Se adaugă ceapa şi ghimbirul. Se amestecă şi se adaugă sosul de soia, sarea, glutamatul de sodiu, vinul, zahărul şi şase linguri cu apă fiartă. Când sosul începe să fiarbă, se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească.
Se marinează costiţa în sos iute pentru două ofe. Se adaugă orezul şi se amestecă bine. Se pune conţinutul în două castroane, care se acoperă, şi se ţin deasupra aburului timp de două ore.
Pofta buna!
Buna costita asta