Costita de porc cu sos brun din: costita de porc, vin rosu, boia dulce, supa de legume, faina, unt, rosii, usturoi, amidon, ardei iute, frunze de busuioc, sare, piper. Ingrediente: 1 1/2 costita de porc pentru sosul brun: 125 ml vin rosu 2 linguri boia dulce 250 ml supa de legume 7 g faina 25 […]
Costita negustoreasca
PrinteazaCostita negustoreasca din: costita afumata de porc ulei, unt, ceapa, usturoi, vin, otet, piper, sare.
- costiţă afumată de porc (circa 200 g de persoană)
- 2-3 linguri ulei (untură sau unt)
- 1 lingură unt
- 2 cepe
- 3 căţei de usturoi
- 1 cană vin negru
- 1 linguriţă oţet
- piper
- sare
Mod de preparare:
Costita se taie în bucăţi mai mari şi se rumeneşte într-o tigaie (cratiţă) cu puţină grăsime.
Intr-o altă tigaie se pregăteşte un sos adecvat: se amestecă vinul negru, ceapa tocată mărunt, usturoiul tăiat în sferturi şi se ţine la foc până ce scade la jumătate.
Se ia tigaia de pe foc şi se ţine să se răcească puţin, apoi se adaugă 1 lingură de unt şi 1 linguriţă de otet.
Se amestecă bine şi sosul se toarnă peste costifa rumenită.
Se poate pregăti şi din costită proaspătă şi chiar din piept de porc.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Costita de porc marinata la gratar
Costita de porc marinate la gratar din: costita de porc, bere, parpica, musta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg de costiţe de porc cu carne pe ele 1 l de bere 1 linguriţă de paprica 1 linguriţă de praf de mustar sare piper negru măcinat Mod de preparare: Înlăturaţi grăsimea în plus de pe […]
Pofta buna!