Costiţă de porc cu orez
PrinteazaCostiţă de porc cu orez din: costita de porc, rosii cherry, orez, fasole verde, ardei capia, ardei gras, ceapa, usturoi, smantana, maioneza, mustar cu seminte, sare, piper, ulei.
- 800 g costita de porc feliata
- 250 g rosii cherry
- 150 g orez
- 400 g fasole verde
- doi ardei capia
- un ardei gras
- o ceapa
- 6 catei de usturoi
- 200 ml smantana
- o lingura de maioneza
- o lingura de mustar cu seminte
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Fasolea verde se curăţă, se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se fierbe zece minute în apă cu sare.
Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pune la călit în puţin ulei încins.
Se adaugă ardeii tăiaţi cubuleţe, se călesc până se înmoaie, apoi se adaugă orezul spălat.
Se toarnă apă cât să depăşească ingredientele cu două degete, se condimentează şi se fierbe până se înmoaie orezul, fără să se amestece căci se sfărâmă boabele de orez.
Costiţa de porc se unge cu ulei, se condimentează, se aşază într-o tavă, se toarnă o cană de apă şi se introduce în cuptor.
Se coace la foc mediu până scade sosul din tavă şi se rumeneşte.
Smântână se amestecă bine cu maioneza, muştarul cu seminţe, usturoiul pisat, sare şi piper.
Se pune orezul cu legume pe platou, se a- şază deasupra felii de costiţă şi se servesc alături de sosul cu usturoi.
Se pot servi si cu o salata din rosii cherry cu usturoi pisat si patrunjel.
Costiţă de porc cu orez
Pofta buna!