Costite cu salata de napi
PrinteazaCostite cu salata de napi din: costite de porc, mustar, pasta de rosii, boia, ulei, busuioc, cimbru, marar, sare, piper, usturoi, cartofi, crema de branza sau cascaval, ou, faina, nap, morcovi, maioneza.
- 1 1/2 kg costiţe de porc
- 2 linguri muştar
- 2 linguri pastă de roşii
- 1 linguriţă boia dulce
- 3 linguri ulei de măsline
- câte 1/2 linguriţă busuioc, cimbru şi mărar uscate şi mărunţite
- sare
- piper negru măcinat
- 3 căţei mari de usturoi
Pentru garnitură şi decor:
- 500 g cartofi
- 250 g crema de branza sau cascaval
- 1 ou
- făină
- 1 nap de dimensiuni mijlocii
- 3 morcovi
- 200 g maioneză
- sare
Mod de preparare:
Speli costiţele şi le porţionezi. Amesteci într-un bol muştarul, pasta de roşii, condimentele, usturoiul curăţat şi zdrobit, sare şi piper.
Cu acest amestec ungi fiecare bucată de costiţă. Le aşezi într-o tavă şi le stropeşti cu restul de amestec diluat cu 50 ml apă. Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 45-50 de minute, până se rumenesc.
Intre timp, speli cartofii şi îi fierbi fără să-i cureţi de coajă. Scurgi cartofii fierţi, îi decojeşti şi îi zdrobeşti cu furculiţa. Reci, îi amesteci cu oul şi crema de brânză sau caşcavalul ras, până rezultă o compoziţie lipicioasă.
Rostogoleşti prin făină câte 1 lingură de compoziţie şi o aplatizezi între palme. Prăjeşti gogoşelele în baie de ulei încins, pe ambele părţi.
Cureţi napul şi morcovii, le speli şi le dai pe răzătoarea fină sau le mărunţeşti cu chopperul. Le amesteci apoi cu maioneza, sare şi piper după gust.
Pe gogoşelele răcite, pui salată şi decorezi cu roşii cherry. Alături aşezi costiţele rumene.
Costite cu salata de napi
Pofta buna!