Costite de miel cu cartofi la cuptor

Printeaza

 

O reteta delicioasa de costite de miel cu ceapa, lamaie, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc, cartofi si vin alb dulce.

Ingrediente:Costite de miel cu cartofi la cuptor

  • 800 g costiţe de miel
  • o ceapă mare
  • 1-2 lămâi
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • 600 g cartofi
  • o cănită vin alb dulce

 

Mod de preparare:

Costiţele de miel se condi­mentează cu sare, piper, cimbru şi busuioc şi’se pun într-o cratiţă cu ulei să se pătrundă. Se ţin câ­teva minute pe o parte şi câteva pe cealaltă, până se albesc. Se stropesc cu vin şi se mai lasă să fiarbă la foc mic câteva minute.

Se spală cartofii şi se pun să fiarbă cu coajă în apă şi cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească.

Se curăţă cartofii de coajă, se taie rondele şi se pun într-o tavă unsă cu ulei. Deasupra se pun costiţele de miel şi se toarnă sosul din tigaie. Se pesară câteva rondele de ceapă şi de lămâie şi se potrivesc cu sare şi piper. Mâncarea se bagă în cuptor şi, după ce s-a rumenit, se stropeşte cu 1-2 linguriţe de vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.