Costite de miel cu vinete
PrinteazaO reteta de costite de miel cu vinete din: vinete, rosii, ceapa rosie, menta, busuioc, coaja de lamaie, sare, piper, otet de vin rosu, ulei de masline, usturoi, patrunjel, suc de lamaie, boia, cotlete de miel si masline negre.
- 2 vinete (cca 700 g)
- 8 roşii
- 1 ceapă roşie
- 4 fire mentă
- 4 fire busuioc
- 2 linguriţe coajă de lămâie rasă
- sare,
- piper
- 2 linguri oţet de vin roşu
- 7 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- 4 fire pătrunjel
- 3 linguri suc de lămâie
- boia
- 8 cotlete de miel
- 100 g măsline negre
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220 °C. Se spală vinetele şi se şterg. Se înţeapă în mai multe locuri cu furculiţa şi se aşază pe o tavă; se coc la cuptor cca 30 min. Se curăţă roşiile de cotoare şi seminţe; pulpa se taie cuburi. Se curăţă şi se toacă ceapa, menta şi busuiocul.
Se amestecă împreună cu coaja de lămâie, sare, piper, oţet şi 3 linguri ulei de măsline. Se scot vinetele din cuptor, se lasă să se răcorească puţin şi se taie jumătăţi. Se desprinde pulpa de pe coajă şi se toacă grosier. Se pasează cu mixerul împreună cu pătrunjel tocat, căţei de usturoi şi suc de lămâie; se înglobează 4 linguri ulei de măsline.
Se condimentează picant, cu sare şi boia. Se spală şi se şterg cotletele; se curăţă de grăsime şi se frig pe grătarul încins, pe ambele feţe. Se sărează şi se piperează. Se servesc pe farfurii, cu salsa de roşii, ornate cu măsline şi felii de lămâie. Salata de vinete se serveşte separat.
Costite de miel cu vinete
Pofta buna!