Costite de miel in sos de vin
PrinteazaCostite de miel in sos de vin din: costite de miel, cimbru, vin rosu, miere, unt, usturoi, piper, paste, sare, piper, suc de rosii, usturoi, rosie, varza, rozmarin.
- 8-10 costite de miel
- cimbru uscat si verde
- 300 ml vin rosu
- o lingura miere
- 75 g unt
- 4-5 catei usturoi
- sare grunjoasa
- piper negru macinat
Pentru garnitura:
- 200 g paste
- sare
- piper
- 200 g suc de rosii
- 2-3 catei de usturoi
- o rosie
- varza rosie
- rozmarin
Mod de preparare:
Se spală costitele, se scurg şi se condi¬mentează cu sare si piper. Se curată us¬turoiul şi se pisează. Se amestecă cu untul moale şi cu cimbru. Se ung costitele cu pasta de unt, miere şi vin şi se aşază în tavă. Se acoperă cu hârtie de copt şi se coc la foc mediu.
In acest timp, se fierb pastele. Se amestecă cu sucul de roşii fiert împreună cu sare, piper şi usturoi mărunţit. Costiţele se servesc cu pastele si se ornează cu varză roşie, roşii şi rozmarin.
Pofta buna!