Costite de miel la cuptor
PrinteazaO reteta delicioasa de costite de miel cu: ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, cimbru, morcovi, telina, pastarnac, unt, vin rosu demidulce.
- 8 costiţe miel
- 1-2 legături ceapă
- o legătură usturoi
- 3-4 linguriţe ulei de măsline
- sare
- piper
- rozmarin
- un praf de cimbru
Ingrediente garnitură:
- 2-3 morcovi
- o ţelină
- un păstârnac
- un cubuleţ unt
- un pahar vin roşu demidulce
Mod de preparare:
Se condimentează costiţele cu sare, piper şi rozmarin, se stropesc cu ulei, se acoperă cu o folie de plastic şi apoi se lasă 20-30 minute la rece.
Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se taie bucăţi mai mari. Se unge o tavă cu unt sau cu ulei de măsline şi se aşază un covor de verdeaţă.
Se scot costiţele la rece, se aşază în tavă şi se acoperă cu un alt strat de verdeaţă. Se stropesc apoi cu vinul şi se bagă la cuptor.
Separat, se curata radacinoasele si se pun sa fiarba. Dupa fierbere, se scot din apa, se scurg, se taie si se amesteca cu untul topit si sare.
După ce costiţele s-au pătruns bine, se scoate stratul de frunze şi se mai lasă să se rumenească. Se servesc cu garnitură de legume
Costite de miel la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- costita de miel la cuptor