Costite de miel
Printeaza
O reteta gustoasa de costite de miel, ulei, sare, piper, cimbru, boia iute, rozmarin, usturoi, vin alb si leustean.
- 1,500 kg costiţe miel
- 3-4 linguri ulei
- sare
- cimbru
- rozmain
- boia iute
- piper roşu şi alb zdrobit
- o căpăţână de usturoi sau o legătură usturoi proaspăt
- un pahar vin alb demisec
- frunze leuştean
Mod de preparare:
Se spală costiţele într-un jet de apă şi se lasă să se scurgă 10 minute în tavă. între timp, rozmarinul şi cimbrişorul se toacă mărunt şi se amestecă cu sarea, piperul şi boiaua şi se presară pe costiţe.
Separat, se curăţă usturoiul, se toacă mărunt şi se presară peste costiţele de miel, se toarnă uleiul şi vinul şi câteva linguri de apă, se acoperă cu un capac sau cu o folie de aluminiu şi se lasă 1-2 ore în frigider.
Se scoate tava din frigider şi se bagă în cupiorul încins şi, din când în când, se stropesc costiţele cu zeama pe care au lăsat-o în tavă. După ce s-au pătruns, se ia capacul şi se lasă să se rumenească vreo câteva minute.
Costiţele se servesc ornate cu verdeaţă proaspăt tocată şi diverse garnituri. Cea mai potrivită garniţură este piureul de ştevie sau de spanac.
Pofta buna!