Costiţe de porc cu sos tabasco şi porumb
PrinteazaO reteta delicioasa de costite de porc cu sos tabasco si porumb aromat cu ierburi din: costite de porc, sos tabasco, ulei de masline, vin rosu, rozmarin, porumb dulce, unt sarat, ierburi aromatice si piper.
pentru costite:
- 16 costiţe de porc
- 1 lingură sos tabasco
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 crenguţă de rozmarin
- 1 pahar vin roşu
pentru porumb cu unt:
- 2 ştiuleţi de porumb dulce
- 50 g unt sărat
- 1 lingură rasă ierburi aromatice
- piper
Mod de preparare:
Pune într-un castronel vinul roşu, sosul tabasco, uleiul de măsline şi frunzuliţele de rozmarin. Toarnă marinata peste costiţe şi lasă-le să se odihnească 30 de minute în frigider. Scoate-le şi zvântă-le foarte bine.
Pune costiţele pe grătarul încins, aşezat la o înălţime mai mare faţă de jar. In felul acesta, căldura indirectă va determina topirea lentă a grăsimii, iar carnea nu se va arde.
Freacă untul cu o spatulă până devine cremos şi încorporează ierburile tocate, pune piper, după gust, aşază-1 pe o bucată de hârtie de copt, apoi ruleaz-o, dând untului forma de cilindru. Pune-1 în frigider să se întărească.
Frige porumbul, apoi taie-1 discuri de 2-3 cm grosime şi pune pe ele unt aromat. Serveşte costiţele crocante cu garnitură de porumb.
Costiţe de porc cu sos tabasco şi porumb
Poftă bună!