Costiţe de porc cu sos tabasco şi porumb

Printeaza

O reteta delicioasa de costite de porc cu sos tabasco si porumb aromat cu ierburi din: costite de porc, sos tabasco, ulei de masline, vin rosu, rozmarin, porumb dulce, unt sarat, ierburi aromatice si piper.

Ingrediente: Costiţe de porc cu sos tabasco şi porumb

pentru costite:

  • 16 costiţe de porc
  • 1 lingură sos tabasco
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 1 pahar vin roşu

pentru porumb cu unt:

  • 2 ştiuleţi de porumb dulce
  • 50 g unt sărat
  • 1 lingură rasă ierburi aromatice
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune într-un castronel vinul roşu, sosul tabasco, uleiul de măsline şi frunzuliţele de rozmarin. Toarnă marinata peste costiţe şi lasă-le să se odihnească 30 de minute în frigider. Scoate-le şi zvântă-le foarte bine.

Pune costiţele pe grătarul încins, aşezat la o înălţime mai mare faţă de jar. In felul acesta, căldura indirectă va determina topirea lentă a grăsimii, iar carnea nu se va arde.

Freacă untul cu o spatulă până devine cremos şi în­corporează ierburile tocate, pune piper, după gust, aşază-1 pe o bucată de hârtie de copt, apoi ruleaz-o, dând un­tului forma de cilindru. Pune-1 în frigider să se întărească.

Frige porumbul, apoi taie-1 discuri de 2-3 cm grosime şi pune pe ele unt aromat. Serveşte costiţele crocante cu garnitură de porumb.

Costiţe de porc cu sos tabasco şi porumb

Costiţe de porc cu sos tabasco şi porumb

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.