Costite dulci-iuti

Printeaza

Costite dulci-iuti din: costite de porc, sos de soia, zahar brun, vin de orez, ghimbir, ketchup, usturoi, mustar iute.

Ingrediente:Costite dulci-iuti

  • 2kg şiruri de costiţe de porc, tăiate în bucăţi de câte 4
  • 50ml sos de soia

Pentru marinada:

  • 100g de zahăr brun
  • 100ml vin de orez sau Sherry
  • 100g de ghimbir, cojit şi ras fin
  • 200ml de ketchup
  • 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1 lingură muştar iute
  • 100ml sos de soia

 

Mod de preparare:

Se pun costiţele şi sosul de soia într-o oală mare cu apă. Se fierb timp de 15 minute, apoi se dă oala depoarte jumătate de oră.

Intre timp, se face marinada: într-o crăticioară, se încălzesc vinul şi zahărul. După ce s-a dizolvat zahărul, se adaugă ghimbirul şi usturoiul; se fierb 10 minute. Se adaugă restul ingredientelor pentru marinadă, se amestecă, se fierbe lichidul încă 2 minute, apoi se toarnă într-un bol şi se lasă la răcit.

Se scot costiţele din oală şi – cât sunt calde – se ung pe ambele părţi cu marinada. Se pun într-o tavă sau un vas larg şi se dau la frigider 2-3 ore (sau, şi mai bine, până a doua zi). Restul de marinadă se ţine tot la frigider.

Se încinge grătarul. Când cărbunii doar mocnesc, se pun costiţele pe grătar, cu partea curbată in jos. După ce au prins culoare, se întorc pe cealaltă parte, se ung cu marinadă şi se mai ţin 5 minute. Se întorc, se ung din nou şi tot aşa (va dura cam 20-30 de minute până devin rumene şi lipicioase).

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa iccerc si eu costitele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.