Costita de porc la gratar din: carne de porc, vin, ulei vegetal, mujdei, sare, piper. Ingrediente: 700 g carne de porc (costiţe) 1-2 linguri de vin 1 lingură de ulei vegetal 2-3 linguri de mujdei sare piper negru măcinat Mod de preparare: Îndepărtaţi grăsimea în plus de pe costiţe, tăiaţi transversal fibrelor cîte un […]
Costiţe glasate cu miere
PrinteazaCostiţe glasate cu miere din: costite de porc, miere, vin rosu, nucsoara, cuisor, boia dulce, pasta de tomate, sare, piper.
- 8 costite de porc cu lungime de 8-10 cm
- 4 linguri miere de albine
- 150 ml vin rosu
- 1 lingura nucsoara rasa
- 1 cuisor zdrobit
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita pasta de tomate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi vinul cu mierea, nucşoara, cuişorul, boiaua dulce, pasta de tomate, sare şi piper.
Puneţi amestecul pe foc şi omogenizaţi-l. Nu lăsati să fiarbă.
Se ţine pe foc până când amestecul devine omogen, apoi se opreşte focul.
Puneţi costiţele în acest amestec pentru 15 minute şi apoi prăjiţi-le pe grătar.
In timpul prăjini turnaţi cu o lingură din amestecul condimentat peste costiţe.
Ungeţi costiţele luate de pe grătar cu amestec şi păstraţi-le acoperite la cald până în momentul servirii.
Presăraţi-le cu frunze verzi de cimbru înainte de servire.
Costiţe glasate cu miere
Pofta buna!
poate iti place si:
Costita de porc la gratar
Costita de porc marinata la gratar
Costita de porc marinate la gratar din: costita de porc, bere, parpica, musta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg de costiţe de porc cu carne pe ele 1 l de bere 1 linguriţă de paprica 1 linguriţă de praf de mustar sare piper negru măcinat Mod de preparare: Înlăturaţi grăsimea în plus de pe […]
Pofta buna!
Bune rau costitele astea