Costite la grătar cu salata coleslaw

Printeaza

O reteta de Costite la grătar cu salata coleslaw din: costite de porc, pasta de tomate, ceapa, usturoi, boabe de piper, cuisoare, ardei rosii uscate, sare de mare, piper, melasa, ceapa, miere, sos worcestershire, pasta de tomate, mustar, otet de cidru, tabasco, zeama de lamaie, varza, morcovi, maioneza si zahar tos.

Costitele sunt o alegere ideala dacă pregătiţi masa pentru mai multe persoane. Eu le înăbuş înainte într-un sos aromat şi le las apoi doar câteva minute pe grătar. Friptura consistentă şi suculentă emană o aromă minunată.

Ingrediente:Costite la grătar cu salata coleslaw

  • 6 costiţe de porc, fiecare cu cate 6-7 oase
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • 2 cepe, curatate si taiate in sferturi
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti usor
  • 3/4 de lingurita de boabe de piper negru
  • 5 cuisoare
  • 2 ardei rosii uscati
  • sare de mare si piper negru

sos de uns costitele:

  • 4 linguri de melasa neagra
  • 2 cepe, curatate si tocate marunt
  • 4 linguri de miere
  • 4 linguri de sos Worcestershire
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 2 linguri de mustar englezesc
  • 2 linguri de otet de cidru
  • putin sos tabasco
  • zeama de la 1 lamaie

salata coleslaw:

  • 1 varza alba mica, tocata
  • 4 morcovi mari, curatati si rasi
  • 8-10 linguri de maioneza
  • 4 linguri de mustar frantuzesc
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 2-3 lingurite de zahar tos

 

Mod de preparare:

Inăbuşiţi mai întâi costiţele – veţi avea nevoie de o cratiţă în care să încapă perfect (tăiaţi fiecare costiţă pe din două, dacă vi se pare mai simplu). Turnaţi aproximativ 2 l de apă în cratiţă şi adăugaţi pasta de tomate, cepele, usturoiul, boabele de piper negru, cuişoarele şi ardeii iuţi uscaţi. Puneţi la fiert şi lăsaţi să clocotească la foc mare 15 minute. Adăugaţi costiţele, sare şi piper. Turnaţi suficientă apă încât să le acoperiţi şi lăsaţi-le să fiarbă la foc mic. Spumuiţi des. Lăsaţi cratiţa la foc mic 45-60 de minute, până când carnea de pe costiţe se frăgezeşte, adăugând apă dacă scade prea mult. Luaţi cratiţa de pe foc şi lâsaţi-o deoparte să se răcească.

Pentru sosul cu care le ungeţi, strecuraţi în altă cratiţă zeama de la carnea înăbuşită şi lâsaţi-o să fiarbă până scade la două treimi din cantitatea iniţială. Adăugaţi melasa, cepele, mierea, sosul Worcestershire, pasta de tomate, muştarul, oţetul de mere, sosul Tabasco, zeama de lămâie, puţină sare şi piper. Amestecaţi la foc mare 6-8 minute, până când amestecul începe să clocotească şi capătă consistenţa unui sirop.

Pentru salata coleslaw, tocaţi mărunt varza albă şi amestecaţi-o într-un bol mare împreună cu morcovii raşi. Pentru sos, amestecaţi maioneza, muştarul, zeama de lămâie şi zahărul tos, apoi adăugaţi-le în varza cu morcovi. Amestecaţi bine şi asezonaţi cu sare şi piper, după gust. Acoperiţi salata şi lăsaţi-o să se răcească până la servire.

Pregătiţi grătarul, lăsând cărbunii să ardă bine. Dacă nu aveţi grătar, încingeţi o tigaie-grill.

Inainte de servire, ungeţi după gust costiţele cu sosul pregătit şi frigeţi-le pe grătar sau în tigaie 1 1/2-2 minute pe fiecare parte [prepararea este ilustrată şi pe pagina următoare). Serviţi costiţele cu salată coleslaw şi pâine prăjită.

Costite la grătar cu salata coleslaw

Costite la grătar cu salata coleslaw

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Gabriela Martin

    Buna si salata si costitele 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.