Costite de miel cu sos picant
PrinteazaCostite de miel cu sos picant din: costite de miel, sare, piper, rosii, miere, usturoi, ardei iute, piper boabe si sare.
Ingrediente:
- 1 kg costite de miel
- sare
- piper
sosul:
- 4 rosii mari
- 1 lingura miere
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei iute
- piper boabe
- sare
Mod de preparare:
Costite de miel cu sos picant: Tăiaţi costiţele în bucăţi potrivite, condimentaţi- le cu sare şi piper şi puneti-le pe un grătar încins, întoarceţi-le după ce s-au rumenit pe o parte.
Lângă costiţe puneţi usturoiul, ardeiul iute şi roşiile, ca să se coacă şi ele. întoarceţi-le din când în când pentru a se coace uniform.
Când legumele s-au înmuiat, luaţi-le de pe grătar, curătaţi-le de coajă şi mărunţiţi-le într-un blender, adăugând mierea, sare, dacă este necesar şi piperul boabe.
Cu acest sos ungeţi costiţele fripte şi mai lăsaţi-le pe grătar, la foc mic, până când sosul este absorbit de carne.
Pofta buna!