Costiţe de porc cu dovlecei şi paste
PrinteazaCostiţe de porc cu dovlecei şi paste din: costite de porc, dovlecei, pasta, pasta de ardei, ulei, usturoi, cimbru, sare, piper.
- 6 costite de porc
- 2 dovlecei
- 150 g paste
- 1 lingura pasta de ardei
- 50 ml ulei
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita rasa cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Presăraţi costiţele cu sare, piper şi cimbru şi puneţi-le la foc potrivit, într-o tigaie, împreună cu 100 ml apă.
Acoperiţi tigaia cu un capac şi lăsaţi să fiarbă 30-35 de minute. între timp, într-o altă tigaie prăjiţi în ulei dovleceii spălaţi, tăiaţi în rondele şi presăraţi cu sare şi piper.
Pastele fierbeţi-le 10 minute în apă cu puţină sare. După ce costiţele s-au pătruns bine, adăugaţi-le pasta de ardei şi eventual puţină apă. Mai lăsaţi 5 minute pe foc, apoi puneţi usturoiul tocat mărunt.
Serviţi câte 3 costiţe la o porţie, cu rondele de dovlecel şi pastele calde stropite cu sosul costiţelor.
Costiţe de porc cu dovlecei şi paste
Pofta buna!