Costite de porc la gratar cu sos
PrinteazaCostite de porc la gratar cu sos din: costite de porc, usturoi, zahar, paprica, sare, piper, pudra de chili, zahar brun, otet balsamic, ketchup, sos de chili, sos worcestershire, suc de lamaie, ceapa, mustar.
- 4 costite de porc
- 5 catei de usturoi
- 10 grame zahar
- 10 grame paprica
- 20 grame sare
- 20 grame piper
- 20 grame pudra de chili
- 100 grame zahar brun
- 100 ml otet balsamic
- 100 grame ketchup
- 50 grame sos de chili
- 50 grame sos Worcestershire
- 10 ml suc de lamaie
- 1 ceapa mica tocata
- 10 grame mustar uscat
Mod de preparare:
Intr-un bol amesteca zaharul alb cu paprica , sarea, piperul, pudra de chili si 4 catei de usturoi
Freaca costitele de porc cu acest amestec. Acopera si da la rece peste noapte. Intr-un bol amesteca zaharul brun, otetul, ketchup-ul, sosul de chili, sosul Worcestershire , sucul de lamaie, ceapa, mustarul si un catel de usturoi.
Pune acest amestec la fiert, la foc mic, pentru o ora. Incinge gratarul. Aseaza costitele si ungele cu cateva linguri din sosul preparat mai devreme.
Lasa pe gratar timp de 15 – 20 de minute. Intoarce costitele pe toate partile. Costitele la gratar se servesc cu sos.
Costite de porc la gratar cu sos
Pofta buna!
Astea sunt bune rau