Costite de porc la gratar
PrinteazaCostite de porc la gratar din: costite de porc, ceapa, usturoi, ulei, bere neagra, ketchup, bulion, miere, mustar de dijon, sos worcester, boia dulce, sare, piper, tabasco.
- 2 kg costite de porc
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura ulei
- 150 ml bere neagra
- 2 linguri ketchup
- 1 lingura bulion
- 1 lingurita miere
- 1 lingura mustar de Dijon
- 1 lingura sos Worcester
- 1 lingurita boia dulce
- sare
- piper
- tabasco
Mod de preparare:
Se spală şi se şterg costiţele; se pun într-o oală, se acoperă cu apă şi se dau în clocot.
Se taie jumătăţi 1 ceapă şi 1 căţel de usturoi şi se adaugă; se lasă să fiarbă la foc moale cca 30 min.
Se toacă restul de ceapă şi de usturoi şi se călesc în ulei încins.
Se stinge cu berea şi se lasă să fiarbă până ce-şi reduce puţin volumul, apoi se adaugă ketchup, bulion, muştar şi sos Worcester.
Se adaugă boia şi se potriveşte de sare, piper şi Tabasco după gust.
Se şterg costiţele şi se aşază pe grătarul încins; se ung cu sosul de bere şi se frig timp de 15-20 min., întorcându-le din când în când şi ungându-le cu marinată. Se taie apoi bucăţi şi eventual se ornează.
Costite de porc la gratar
Pofta buna!