Costiţe de porc marinate in sos dulce-acrisor
PrinteazaO reteta de cotite de porc marinate in sos dulce acrisor din: usturoi, piure de rosii, ketchup, miere, suc de portocala, suc de mere, sos de soia, sos worcester, piper si costite de porc.
pentru marinata:
- 2 catei de usturoi tocati
- 100 g piure de rosii
- 50 g ketchup
- 100 g miere
- 60 ml suc de portocale
- 60 ml suc de mere
- 60 ml sos de soia
- 2 linguri sos Worcester
- piper
in plus:
- 2 costite de porc
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron toate ingredientele pentru marinată. Impărţiţi costiţele în 4 bucăţi, aşezaţi-le în marinată, acoperiţi-le şi lăsaţi-le cca. 24 ore să se pătruindă. Intoarceţi-le din când în când.
Scoateţi costiţele din marinată, scurgeţi-le şi aşezaţi-le cca. 10 minute pe grătar, cu partea cu oase în sus. Ungeţi-le din când în când cu marinată.
Apoi întoarceţi-le şi lăsaţi-le alte 8-10 minute pe grătar. Ungeţi-le în continuare cu sosul marinat. La final, aşezaţi-le pe un platou şi serviţi-le cu salată sau cartofi.
Costiţe de porc marinate in sos dulce-acrisor
Pofta buna!