Costite de porc cu rozmarin, salvie si focaccia
PrinteazaCostite de porc cu rozmarin, salvie si focaccia din: costiţe, ulei de măsline, suc de lamaie, usturoi, rozmarin, salvie, sare, piper, lamaie, faina, drojdie uscată, zahăr, măsline verzi.
Ingrediente pentru costiţe:
- 2 seturi de costiţe fasonate pentru grătar
- 6 linguri ulei de măsline extra-virgin
- sucul de la 1 lămâie
- 4 căţei de usturoi pisaţi
- 4 linguri fire de rozmarin tocate
- 4 linguri salvie tocată
- sare, piper
- felii de lămâie
Ingrediente pentru focaccia:
- 500 g făină
- 1 plic drojdie uscată
- 1 linguriţă zahăr
- 2 lingurjţe sare
- 300 ml apă călduţă
- 80 g măsline verzi fără sâmburi
- 100 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Se prepară focaccia: se cerne făina într-un castron şi se face -o adâncitură la mijloc; se pune înăuntru drojdia uscată şi 1 lingură cu zahăr; se presară sare pe margini.
Se amestecă apa călduţă cu uleiul de măsline; o parte din acest amestec se toarnă peste drojdie şi se lasă să crească la căldură.
Se amestecă, folosind o lingură de lemn, până ce se obţine un aluat moale, nelipicios; se inglobeaza estul de lichid si maslinele; se lasa sa creasca la caldura cca 40 de minute.
Se aseaza aluatul intr-o tava si se fac modele decorative cu degetele. su unge aluatul cu ulei; se lasa sa creasca, apoi se coace 15-20 de minute in cuptorul incins la 200°C; se rastoarna si se taie bucati.
Costitele se ung cu un amestec de ulei si suc de lamaie, verdeata, usturoi, sare si piper; se infasoara in foile transparenta si se lasa sa se marineze cca 2-4 ore, la frigider.
Se scot costitele din marinata si se aseaza pe gratar; se acopera cu capacul; intre timp se rasucesc si se frig in total 60-90 de minute.
Sunt gata cand carnea se desprinde de pe os pe cca 5mm; se servesc cu felii de lamaie si focaccia.
Costite de porc cu rozmarin, salvie si focaccia
Pofta buna!