Costite de porc cu sos dulce acrisor
PrinteazaCostite de porc cu sos dulce acrisor din: piept de porc, ceapa, morcovi, telina, rosii in bulion, pasta de tomate, ulei, cimbru, vin rosu, zahar brun, miere, patrunjel, sare si piper.
- 1,5 kg piept de porc cu os (bucata intreaga)
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 800 g rosii in bulion
- 2 linguri pasta de tomate
- 50 ml ulei
- 1 lingurita cimbru uscat
- 250 ml vin rosu sec
- 2 linguri zahar brun
- 1 lingura miere
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, scurgeţi-o de apă si presăraţi-o cu cimbru, sare şi piper proaspăt măcinat.
Puneţi-o într-o tavă, pe hârtie de copt, cu partea cu oasele în sus şi puneţi tava în cuptorul încins la foc mic.
Coaceti pieptul de porc circa 2 ore, timp în care întoarceţi-l de 3-4 ori.
Intre timp, căliţi în ulei ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt.
După 2 minute, adăugaţi morcovul şi ţelina, curăţate, spălate şi date pe răzătoarea mare.
Căliţi toate acestea 10 minute după care puneţi pasta de tomate şi, după alte 3-4 minute adăugaţi roşiile pasate şi sucul acestora.
Adăugaţi vinul, zahărul, mierea, jumătate din legătura de pătrunjel.
Potriviţi de sare şi piper şi fierbeţi toate acestea la foc mic, 45-50 de minute.
Serviţi costiţele de porc tăiate în felii, cu sosul dulce acrişor şi cu pătrunjelul rămas presărat deasupra.
Costite de porc cu sos dulce acrisor
Pofta buna!
Delicioase costitele de porc
Nu prea mi-a iesit mie sosul, sau cel putin mie nu mi-a placut la gust …