Costiţe cu tocăniţă de legume
PrinteazaO reteta delicioasa de costite cu tocanita de legume din: costite, sare, piper, arpagic, morcovi, ulei de masline, vin alb sec, supa si rozmarin.
- 1,2 kg de costiţe groase
- sare
- piper
- 500 g de arpagic sau de ceapă mică
- 2 legături de morcovi tineri
- 2 linguri de ulei de măsline
- 125 ml de vin alb sec
- 375 ml de supă
- rozmarin proaspăt
Mod de preparare:
Spălaţi costiţele, us- caţi-le pe un şervet de bucătărie, apoi presăraţi-le cu sare şi piper. Opăriţi ceapa cu apă fierbinte şi curăţaţi-o. procedaţi la fel cu morcovii, lăsând şi o parte verde. Incingeţi cuptorul la 200°C.
Prăjiţi costiţa în uleiul încins, apoi aşezaţi-o în tava de friptură împreună, cu ceapa şi lăsaţi-le cca. 45 de minute la cuptor.
Turnaţi treptat vin şi supă. întoarceţi costiţa din când în când.
Spălaţi câteva 1 crenguţe de rozmarin şi puneţi-le peste carne, împreună cu morcovii.
Condimentaţi totul cu sare şi piper şi fierbeţi alte 45 de minute. Dacă doriţi, ornaţi cu rozmarin proaspăt.
Costiţe cu tocăniţă de legume
Poftă bună!