Costite vegetariene
PrinteazaCostite vegetariene din: nuci, ardei, amidon, ananas, sos, morcov, ulei.
- 75 g nuci
- o jumătate de ardei roşu şi o jumătate de ardei galben
- două linguriţe de amidon
- 150 g felii de ananas
- 120 ml sos dulce- acrişor
- un morcov
- ulei
Mod de preparare:
Nucile se pun la fiert într-o oală în care s-au adăugat 1.500 ml apă şi 4 linguriţe de sare. După cinci minute, se strecoară şi se pun din nou la fiert. Se strecoară pentru ultima dată şi se aşază într-un vas.
Ardeii graşi se taie cubuleţe. într-o tigaie se încinge uleiul şi se prăjesc nucile. Se pun apoi ardeii şi feliile de ananas. Se adaugă sosul dulce-acrişor, apoi amidonul dizolvat în trei linguri de apă. Se serveşte foarte fierbinte şi se decorează cu feliuţe de morcov.
Poftă bună!