Cosulet cu piept de pui
PrinteazaCosulet cu piept de pui
- 200 g piept de pui
- 1 legătură de ceapă
- 200 g smântână
- orez
- legume
- 2 roşii
- 200 g margarină
- verdeaţă
- 1 coşuleţ
Mod de preparare:
Orezul se căleşte în margarină, apoi se adaugă la o cană de orez două căni şi jumătate de supă de carne, apoi sare, piper, delicat şi legume.
Se călesc morcovul, mazărea, ceapa, gogoşarii, după care se taie cuburi mici. Într-o cratiţă, se căleşte o ceapă tăiată peştişori, apoi se adaugă pieptul tăiat julien, se căleşte timp de cinci minute, după care se pune smântâna şi se adaugă sare, piper, delicat şi usturoi.
Coşuleţul se face din albuş bătut spumă, în care se adaugă sare şi puţină făină, apoi se unge un polonic cu acest aluat care se introduce în ulei încins până se întăreşte şi aşa se obţine coşul.
Pe un platou se pune un pat de orez şi se întinde, peste el se pune coşul şi în coş se pune pieptul călit cu smântânăşi se decorează cu roşii.
Pofta buna!