Cosulet cu linte
PrinteazaCosulet cu linte din: faina, margarina, apa, otet, linte verde, morcov, ardei, rosie, ceapa, cartof, ulei de masline, cimbru, patrunjel, sare si piper.
pentru aluat:
- 350 g faina
- 250 g margarina
- 100 ml apa
- 1 lingura otet
pentru umplutura:
- 250 g linte verde
- 1 morcov potrivit
- 1 ardei
- 1 rosie
- 1 ceapa
- 1 cartof mare fiert
- 2 linguri ulei de masline
- cimbru
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteci făina cu margarina până obţii un aluat nisipos.
Adaugi apoi apa în care ai amestecat oţetul şi frămânţi un aluat omogen pe care îl laşi la rece o oră, apoi îl întinzi într-o foaie subţire.
Intre timp, fierbi lintea şi morcovul în apă cu puţină sare, scurgi şi laşi la răcit.
Tai ceapa mărunt şi o căleşti în uleiul bine încins împreună cu ardeiul şi roşia tăiate cubuleţe.
Adaugi apoi lintea, morcovul şi cartoful tăiate cubuleţe şi condimentezi după gust, cu cimbru, pătrunjel, sare şi piper.
Tapetezi forma rotundă cu foaia subţire, adaugi umplutura de linte şi dai la cuptorul bine încins timp de 20 de minute.
Cosulet cu linte
Pofta buna!