Cosulet cu pere si nuci

Printeaza

Cosulet cu pere si nuci din: pere, nuci, margarina, zahar, faina, apa, suc de lamaie si sare.

Ingrediente:Cosulet_cu_pere_si_nuci

  • 3 pere
  • 150 g nuci
  • 1 lingurita cu margarina
  • 2 linguri cu zahar

pentru aluat:

  • 250 g margarina
  • 400 g faina
  • 8 linguri cu apa
  • 1 lingura cu suc de lamaie
  • 1 lingura cu zahar pudra
  • sare

 

Mod de preparare:

Curata perele, taie-le in felii groase si trage-le intr-o lingurita cu margarina topita. Presara deasupra zahar si lasa-le sa se inabuse putin.

Pune intr-un vas margarina taiata cubulete. Adauga apa, sarea, zaharul, zeama de lamaie si faina cernuta. Amesteca pana se incorporeaza toata faina.

Nu are importanta daca raman bucatele de margarina intregi. Lasa la rece pana a doua zi.

Intinde din aluat o foaie subtire. Aduna marginile pana la mijloc si impatureste aluatul asa cum s-ar inchide o carte. Repeta operatia de cel putin trei ori.

Asaza foaia intr-o forma rotunda unsa cu margarina. Pune în mijloc feliile de pere răcorite. Printre ele, presară nucile tocate fin.

Lasă la cuptor, la foc mode­rat, cam 30-40 de minute.

Cosulet cu pere si nuci

Cosulet_cu_pere_si_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.