Cosulet rasturnat cu visine

Printeaza

Cosulet rasturnat cu visine din: oua, zahar pudra, ulei, faina, cacao, esenta de rom, praf de copt, frisca, lapte, gelatina, rom, zahar vanilat, frisca lichida, mascarpone, vanilie, compot de visine, jeleu de visine.

Ingrediente:

Blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri făină
  • 3 linguri cacao
  • esenţă de rom
  • 1 linguriţă praf de copt

Cremă brună:

  • 300 ml frişcă
  • 2 ouă
  • 100 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 5 g gelatină
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingură rom
  • 1 plic zahăr vanilinat

Cremă albă:

  • 200 ml frişcă lichidă
  • 75 g zahăr
  • 200 g mascarpone
  • esenţă de vanilie

In plus:

  • compot de vişine
  • ciocolată
  • ulei
  • jeleu de vişine

 

Mod de preparare Cosulet rasturnat cu visine:

Blat: albuşurile se bat cu un praf de sare; se adaugă zahăr pudră, mixând până ce spuma devine lucioasă.

Se înglobează gălbenuşurile mixate cu uleiul şi esenţa de rom, apoi făină, cacao şi praf de copt; se amestecă delicat.

Se toarnă într-o tavă (0 24 cm) cu hârtie de copt şi se dă la cuptor, la foc mediu, 30-35 min.

Se răstoarnă pe un grătar, se ia hârtia şi se lasă să se răcească. Se taie în două foi.

Cremă brună: se mixează ouăle cu zahărul, se adaugă laptele şi se pune la foc moale, amestecând.

Se înmoaie gelatina în puţină apă rece şi se adaugă în compoziţia de pe foc, amestecând.

Se ia de pe foc şi se înglobează cacao; se lasă să se răcească, apoi se înglobează zahărul vanilinat, romul şi frişca.

Cremă albă: se mixează mascarpone cu zahărul şi esenţa de vanilie. Se înglobează frişca bătută.

Se asamblează tortul: primul blat, însiropat cu suc, cremă de mascarpone, vişine, al doilea blat însiropat, cremă brună, vişine şi iar cremă de mascarpone, cu care se îmbracă tortul

. Se decorează cu o racletă cu model.

Se prepară coşuleţul: se topeşte ciocolata cu puţin ulei şi se aplică pe pereţii unei forme de brioşe, cu o pensulă din silicon.

Când se întăreşte, se desprinde coşuleţul de ciocolată.

Se aşază în centrul tortului; se pun câteva vişine în el şi câteva pe lângă, dând senzaţia că s-a răstunat. Se toarnă jeleu.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.