Fricandou la cuptor cu garnitură de sote de dovlecei cu mărar, sote de cartofi cu ceapă verde, coşuleţe de foitaj umplute cu midii şi sos de raci Ingrediente: 1,200 kg frieandou de viţel 12 coşuleţe coapte din foitaj 20 midii sau scoici 20 g unt de raci (carne de raci tocată, prăjită cu apă şi […]
Cosulete aperitiv cu ficat de pui
PrinteazaCosulete aperitiv cu ficat de pui din: aluat, ficat de pui, masline, ciuperci, ceapa, ardei, patrunjel, oua, sare si piper.
- un pachet aluat pentru foietaj
- 500 g ficat de pui fiert
- 200 g masline feliate
- 300 g ciuperci
- 2 cepe
- 1 ardei
- 1 legatura patrunjel
- 2 oua
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciupercile, ceapa si ardeiul se toaca marunt si apoi se calesc in putin ulei pana se inmoaie. Ficatul si patrunjelul se toaca marunt, se adauga maslinele feliate si restul de legume calite.
Compozitia obtinuta se amesteca bine cu ouale, sarea si piperul.
Aluatul se lasa sa se decongeleze, dupa care se taie in patratele si se aseaza in forme speciale. Fiecare forma se umple cu compozitia de legume si ficat si se lasa la cuptor sa se coaca.
Din aluat se taie betisoare subtiri si se coc separat, usor indoite intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce betisoarele s-au copt se pun manere la cosulete si se servesc.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Coşuleţe de cartofi
Coşuleţe de cartofi Ingrediente: 4 cartofi 2 strecurători de aceeaşi dimensiune 1 l ulei pentru prăjit Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi treci prin răzătoarea cu ochiuri mari. Pe un prosop de bucătărie pui cartofii răzuiţi, astfel încât să se absoarbă tot sucul. La nevoie îi mai poţi presa. Apoi vei pune cartofii […]