Cosulete cu brânză
PrinteazaO reteta de cosulete cu branza din: foi de placinta, unt, sare grunjoasa, branza de vaci, smantana, branza feta, alune de padure si patrunjel.
- 4-6 foi de plăcintă
- 50 ml unt
- sare grunjoasă
pentru umplutură:
- 150 g brânză de vaci
- 100 ml smântână
- 150 g brânză feta
- 50 g alune de pădure măcinate sau susan prăjit
- o legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Se scot foile subţiri de plăcintă şi se lasă câteva minute la temperatura camerei. Ele se usucă foarte repede dacă nu sunt umezite sau unse cu grăsime.
Separat, se topeşte untul şi se amestecă cu sare grunjoasă. Cu o pensulă de cofetărie se ung foile de plăcintă cu unt şi apoi se taie.
Se aşază în formele de brioşe astfel încât să se coacă pentru a putea fi umplute.
In acest timp, cât sunt formele în cuptor, se pun toate ingredientele pentru umplutură într-un bol şi se pasează cu blenderul. Se pune sare, dacă mai este nevoie, şi, la final, se adaugă pătrunjelul proaspăt, tocat mărunt.
Alunele măcinate se pun ultimele. Se scot coşuleţele din cuptor şi se umplu cu crema de brânză. Ca să nu se rupă, se umplu cu poşul.
Cosulete cu brânză
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cosulete din foi de placinta