Cosulete cu carne si sos de iaurt

Printeaza

Cosulete cu carne si sos de iaurt din: foi de placinta, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata de berbecut, rozmarin, masline negre, bulion de ardei, sare, chili, chimen, coriandru, seminte de pin, patrunjel, iaurt.

Ingrediente:Cosulete_cu_carne_si_sos_de_iaurt

  • 200 g foi de placinta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 500 g carne tocata de berbecut sau de vita
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 60 g masline negre fara samburi
  • 1 lingura bulion de ardei
  • sare
  • 1/2-1 lingurita chili macinat
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 35 g seminte de pin
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 200 g iaurt natur

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se ung 4 forme de brioşe. Foile de plăcintă se taie în bucăţi de 15 x 15 cm şi fiecare se unge cu puţin ulei.

Se aşază în fiecare formă câte 3 astfel de bucăţi, uşor decalate, uşor suprapuse, şi se coc 12-15 min., până se rumenesc.

Se curăţă şi se toacă ceapa şi usturoiul; se călesc în ulei. Se prăjesc înăuntru şi carnea tocată şi rozmarinul.

Se adaugă pasta de ardei şi măslinele tocate. Se condimentează cu sare, chili, chimen şi coriandru; se înglobează sâmburii de pin şi pătrunjelul.

Se scot din forme blaturile de aluat şi se umplu cu amestecul de carne. Se omogenizează iaurtul şi se aşază deasupra; se presară frunze de mentă.

Cosulete cu carne si sos de iaurt

Cosulete_cu_carne_si_sos_de_iaurt

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.