Cosulete cu carne si sos de iaurt
PrinteazaCosulete cu carne si sos de iaurt din: foi de placinta, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata de berbecut, rozmarin, masline negre, bulion de ardei, sare, chili, chimen, coriandru, seminte de pin, patrunjel, iaurt.
- 200 g foi de placinta
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 500 g carne tocata de berbecut sau de vita
- 1 lingurita rozmarin uscat
- 60 g masline negre fara samburi
- 1 lingura bulion de ardei
- sare
- 1/2-1 lingurita chili macinat
- 1/2 lingurita chimen
- 1/2 lingurita coriandru
- 35 g seminte de pin
- 2 linguri patrunjel tocat
- 200 g iaurt natur
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se ung 4 forme de brioşe. Foile de plăcintă se taie în bucăţi de 15 x 15 cm şi fiecare se unge cu puţin ulei.
Se aşază în fiecare formă câte 3 astfel de bucăţi, uşor decalate, uşor suprapuse, şi se coc 12-15 min., până se rumenesc.
Se curăţă şi se toacă ceapa şi usturoiul; se călesc în ulei. Se prăjesc înăuntru şi carnea tocată şi rozmarinul.
Se adaugă pasta de ardei şi măslinele tocate. Se condimentează cu sare, chili, chimen şi coriandru; se înglobează sâmburii de pin şi pătrunjelul.
Se scot din forme blaturile de aluat şi se umplu cu amestecul de carne. Se omogenizează iaurtul şi se aşază deasupra; se presară frunze de mentă.
Cosulete cu carne si sos de iaurt
Pofta buna!