Cosulete de ceapa cu macrou afumat si masline
PrinteazaCosulete de ceapa cu macrou afumat si masline din: ceapa, macrou afumat, salata verde, maioneza, mustar, masline, cartofi, paine, ardei, otet, foi de dafin, sare, piper.
- 3 cepe mari
- 1 macrou afumat
- 1 salata verde
- 3 linguri maioneza dietetica
- 1 lingura mustar
- 10 masline negre mari
- 1 cartof mare
- 3 felii subtiri de paine
- 1 ardei rosu
- 100 ml otet
- 2 foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Decojeşti ceapa şi tai fiecare bucată în jumătate. Scoţi cu atenţie foile de ceapă, ca să obţii mai multe cupe.
Le pui într-o oală, împreună cu foile de dafin şi le opăreşti cu oţetul diluat cu apă cât să le acopere. Le scurgi după aproximativ 2 ore.
Intre timp, tai în cubule- ţe peştele afumat, în prealabil curăţat de oase şi pieliţe. Tai feliile de pâine în crutoane pe care le coci la foc mic 10 minute, în cuptorul încălzit în prealabil.
Fierbi cartoful spălat, apoi îl decojeşti şi îl mărunţeşti.
Rupi foile de salată în fâşii, iar măslinele le tai în felioare, îndepărtându-le sâmburii. Amesteci toate aceste ingrediente cu maioneza dietetică, muştarul, sare şi piper după gust.
Umpli foile de ceapă cu acest amestec şi le decorezi cu fâşii sau rondele de ardei roşu.
Cosulete de ceapa cu macrou afumat si masline
Pofta buna!