Botargo, cunoscută și sub numele de bottarga, este un delicios produs alimentar care provine din ouăle de pește. Bottarga este un produs alimentar special și delicat, adesea considerat o delicatesă în bucătăria mediteraneană, în special în Italia și Grecia. Acesta este făcut din icrele uscate ale peștelui, […]
Cosulete cu cremă de merisoare
PrinteazaCosulete cu cremă de merisoare din: faina, zahar pudra, unt, galbenusuri, coaja de lamaie, compot de merisoare, albus, ciocolata si fulgi de migdale.
Ingrediente:
aluat:
- 200 g faina
- 60 g zahar pudra
- 120 g unt
- 2 galbenusuri
- coaja de lamaie rasa
crema:
- 300 g compot de merisoare
- 120 g zahar pudra
- 1/2 albus
glazura:
- 150 g ciocolata amaruie topita
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
Cosulete cu cremă de merisoare: amestecă făina cu zahăr; se adaugă fulgi de unt, gălbenuşuri şi coaja de lămâie.
modelează sub formă de bilă şi se înfăşoară în folie; se dă la frigider cea 2 ore. Formele de coşuleţe se ung cu unt. se modelează biluţe de aluat şi fiercare bilă se aşază în câte o formă.
Coşuleţele umplute se aşază pe o tavă. coc timp de cea 12-13 min. în cuptorul preîncălzit la 150 C. scot din cuptor şi se răstoarnă imediat pe un grătar de prăjituri; se lasă să se răcească.
strecoară compotul de merisoare. bate albuşul cu zahăr şi se înglobează meri-şoarele; se aşază această cremă în coşuleţe şi se dau puţin la frigider.
scot din frigider, se glasează cu ciocolată şi se ornează cu fulgi de migdale.
Pofta buna!
Bottarga – Ce este bottarga, beneficii si retete
Interesanta crema asta 🙂