Cosulete cu creveti si marar
PrinteazaCosulete cu creveti si marar din: creveti, branza, ou, masline, usturoi, marar, ulei, sare, piper, lamaie.
Ingrediente:
- 400 g aluat de foitaj
- 250 g creveţi mari prefierţi
- 250 g brânză Philadelphia
- 1 ou
- 50 g măsline
- 4 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
Mod de preparare Cosulete cu creveti si marar:
In tigaia cu ulei se căleşte usturoiul zdrobit; se scoate şi se adaugă creveţii. Se prăjesc 3-4 minute şi se scot.
Se opresc câţiva pentru ornat, iar restul se taie mărunt.
Intr-un castron se amestecă brânza cu creveţii tocaţi, măsline tocate, 1 lingură ulei, oul bătut, mărar tocat, sare, piper după gust şi câteva picături zeamă de lămâie.
Se capitonează cu aluat forme de brioşe, se înţeapă aluatul cu o furculiţă, se umplu cu brânză şi se dau la cuptor 30 minute
. Se scot din forme şi se pune imediat deasupra câte un crevete întreg.
Se lasă să se răcească şi se servesc.
Pofta buna!