Cosulete cu creveti
PrinteazaCosulete cu creveti din: aluat de foitaj, spanac, creveti, ceapa verde, usturoi, lamaie, vin alb sec, curry, ou, sare, piper, ulei de floarea soarelui, castraveti verzi, iaurt, menta.
- un pachet aluat de foitaj
- 500 g spanac
- 300 g creveti
- o legatura ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- o lamaie
- 200 ml vin alb sec
- 5 g curry
- un ou
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
- castraveti verzi
- iaurt
- menta
Mod de preparare:
Aluatul de foitaj se dezgheaţă la temperatura camerei, se întinde pe un tocător şi se decupează cercuri cu o cană. Jumătate din cercuri se decupează încă o dată cu o cană mai mică sau cu un pahar.
Se aşază cercurile pline pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou şi se înţeapă cu o furculiţă.
Deasupra se aşază cercurile goale, se ung cu ou şi se introduce tava în cuptorul încins. Se coc la foc mediu spre iute până devin aurii, se scot pe un platou şi se lasă la răcit.
Ceapa verde se toacă, se căleşte două minute, apoi se adaugă spanacul şi usturoiul feliat.
Se condimentează, se toarnă puţină apă şi se fierb 15 minute. Creveţii se spală, se scurg de apă, se prăjesc în puţin ulei încins cinci minute, se presară curry, sare şi piper după gust.
Se toarnă vinul alb şi se fierb până se evaporă vinul. Se pune spanac în coşuleţe, se aşază deasupra creveţii şi se servesc imediat.
Se servesc simple sau cu un sos din castraveti rasi, iaurt si menta.
Cosulete cu creveti
Pofta buna!