Cosulete cu capsune

Printeaza

Cosulete cu capsune din: capsune, galbenusuri, zahar, esenta de vanilie, mascarpone, coniac, frisca, zahar, menta.

Ingrediente:Cosulete_cu_capsune

  • un kg căpşune
  • 4 gălbenuşuri
  • 250 g zahăr
  • 1-2 picături esenţă de vanilie
  • 400 g brânză mascarpone
  • 1-2 linguriţe coniac
  • 400 ml frişcă
  • 150 g zahăr
  • mentă proaspătă

Mod de preparare:

Se curăţă căpşunele, se spală bine şi se pun în sită să se scurgă. O parte din cantitatea de căpşune, aproximativ 300 g, se zdrobesc cu blenderul şi se amestecă cu zahărul. Piureul de căpşune se fierbe la baie de aburi. După ce a scăzut, se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Se pun gălbenuşurile într-un bol şi se amestecă cu zahărul pudră. Se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă esenţa de vanilie şi coniacul.

Crema de gălbenuşuri se amestecă apoi cu brânza mascarpone şi se mixează 10- 15 minute, până se obţine o cremă fină. Se bate frişca şi se încorporează cu crema mascarpone, uşor, să nu se lase.

Se pregătesc cupele, se ţin la temperatura camerei şi se toarnă un strat de piure de căpşune împreună cu câteva căpşune întregi, crema de brânză şi apoi iar piure de căpşune. Se ornează cu frunzuliţe de mentă proaspătă.

 

Cosulete cu capsune

Cosulete_cu_capsune

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.