Cosulete cu crema de rodie
PrinteazaCosulete cu crema de rodie din: unt, faina, cacao, zahar tos, zaha vanilinat, sare, rodie, lapte, ou, galbenusuri, zahar pudra, amidon, sirop de rodie, sos de ciocolata, menta si fistic.
- 125 g unt
- 225 g faina
- 25 g cacao
- 125 g zahar tos
- doua pliculete cu zahar vanilinat
- sare
- o rodie
- 250 ml lapte
- un ou
- doua galbenusuri
- 50 g zahar pudra
- amidon
- 30 ml sirop de rodie
- sos de ciocolata
- menta
- fistic
Mod de preparare:
Untul rece se amestecă într-un bol cu făina până devine ca un pesmet. Se adaugă oul întreg, sarea, zahărul tos şi cacaoa. Se presară un plic de zahăr vanilinat şi se frământă totul până se obţine un aluat omogen, se înfăşoară în folie alimentară şi se introduce la rece minimum două ore.
Se întinde o foaie subţire, se decupează pătrate, se pun în forme de tarte unse cu unt şi se coc la foc mediu 12-15 minute. Se lasă puţin în forme, se scot ” şi se lasă să se răcească. Laptele rece se amestecă bine cu gălbenuşurile, zahărul pudră, zahărul vanilinat şi o lingură cu amidon.
Se fierb la bain-marie până se îngroaşă, se adaugă siropul de rodie, se amestecă şi se mai ţine pe foc cinci minute. Se lasă să se răcească, se toarnă în cojile de tarte şi se decorează cu sâmburi de rodie. Se introduc la rece pentru minimum o oră, apoi se servesc.
Se servesc simple, cu sos de ciocolata sau presarate cu menta si fistic tocat.
Cosulete cu crema de rodie
Pofta buna!
Un desert delicios