Cosulete cu legume si carne tocata
PrinteazaCosulete cu legume si carne tocata din: foi de placinta, carne tocata, dovlecei, morcovi, ceapa, fasole verde, mazare, ulei, cimbru, sare si piper.
- 500 g foi de placinta
- 500 g carne tocata
- 2 dovlecei
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 150 g fasole verde
- 100 g mazare
- 100 ml ulei
- 1 lingurita cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati ceapa, spalati-o si tocati-o marunt. Curatati morcovii, spalati-i si taiti-i in rondele. Tot in felii taiati si dovleceii, dar fara a-i curata de coaja. Caliti intr-o tigaie mai mare ceapa in 50 ml ulei, apoi dupa 2 minute puneti carnea tocata. Caliti-o impreuna cu ceapa 10 minute, amestecand din cand in cand.
Separat, intr-o alta tigaie, prajiti 2-3 minute legumele in 50 ml ulei, adaugand cimbrul, sare si piper dupa gust. Ungeti foile de placinta cu ulei si puneti-le una peste alta. Taiati-le astfel incat sa obtineti 4 patrate de foi suprapuse. Puneti foile in 4 castroane termorezistente si umpleti-le cu carnea tocata amestecata cu legumele calite.
Puneti castroanele in cuptor la foc potrivit si coaceti la foc potrivit, circa 30-40 de minute. Scoateti cosuletele coapte din castroane si serviti-le calde, presarate cu patrunjelul tocat marunt.
Cosulete cu legume si carne tocata
Pofta buna!
Vreau sa incerc si eu asa ceva 🙂
Arata bine, insa nu stiu daca as putea sa fac asa ceva